Verkoopproces

Het kopen van een nieuwe woning is geen dagelijkse aangelegenheid. We begrijpen dan ook dat er veel op je af komt. Onze adviseurs van het verkoopteam begeleiden dit proces met de grootste zorg. Allemaal om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

Ter ondersteuning bieden wij straks bij de verkoop een aantal stukken aan onder downloads op de website (op bouwnummerniveau onder aanbod in de interactieve woningzoeker), waaronder de situatietekening, verkooptekeningen, de prijslijst, de technische omschrijving, de kopersoptielijst en de brochure.

Lees hieronder wat je tegenkomt tijdens het verkoopproces en hoe de procedure van inschrijven tot aankoop van een woning in het project OostStreeck in zijn werk gaat.

 

Fases

De woningen worden toegewezen op basis van eerste voorkeur, zodat zoveel mogelijk inschrijvers hun favoriete bouwnummer krijgen. Daarnaast wijzen wij de woningen eerst toe aan de mensen die inzichtelijk hebben gemaakt dat zij de woning kunnen betalen, bijvoorbeeld door de financiële check. Heb je nog geen financiële check gedaan? Download dan de financiële check en upload deze straks bij de online inschrijving ten tijde van de start verkoop ingevuld in je persoonlijke account. Of maak een afspraak voor een oriënterend financieel adviesgesprek.

Financiële check downloaden

Krijg je een woning toegewezen, dan nemen de makelaars contact met je op om een aankoopgesprek in te plannen. Krijg je geen woning toegewezen, dan kom je op de reservelijst en word je hier per mail over geïnformeerd.

In deze stap:

o    Binnen enkele dagen na de sluiting van de inschrijving ontvang je bericht over de resultaten van de toewijzing.

o    Als je in eerste instantie geen woning krijgt toegewezen worden je gegevens op de reservelijst geplaatst.

Nadat je een woning hebt toegewezen gekregen, krijg je een optie op een bouwnummer en zal je worden uitgenodigd door de makelaar voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je alle informatie van de betreffende woning. De makelaar zal een toelichting geven op de verkoopdocumentatie (o.a. meerwerkopties en juridische stukken) en verder uitleg geven hoe de aankoop van een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat. Na dit gesprek krijg je vervolgens voor ongeveer een week een optietermijn. In deze periode kun je de documenten bestuderen en neem je een besluit over de aankoop van de woning.

In deze stap:

o    Je hebt een bouwnummer toegewezen gekregen.

o    Je krijgt een optie en ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar.

o    Je neemt alle verkoopdocumentatie door.

 

Vervolgens vindt er een tweede gesprek plaats bij de makelaar voor de ondertekening van de koop-, garantie- en aannemings­overeenkomst. Natuurlijk kun je tijdens dit gesprek eventuele vervolgvragen stellen. De aannemingsovereenkomst is opgesteld conform de modelovereenkomst van Woningborg. Hiermee valt de aannemingsovereenkomst onder de garantie- en waarborgregeling van Woningborg. Wanneer de overeenkomsten door jou en door de ontwikkelaar en aannemer zijn ondertekend, ontvang je hiervan digitaal een kopie. Een exemplaar wordt naar de notaris gezonden, waarna deze de notariële akte van eigendomsoverdracht kan voorbereiden.

In deze stap:

o    Je maakt een definitieve keuze voor jouw woning.

o    Je ondertekent de koop-, garantie- en aannemingsovereenkomst.

o    Je regelt jouw financiering.

 

Na ondertekening van de koop-, garantie- en aannemingsovereenkomst en zodra er gesloopt is, start de aannemer de begeleiding ten aanzien van de meer- en minderwerkopties. De kopersbegeleider van de aannemer begeleidt jou verder bij de voor jouw woning beschikbare meerwerkopties en overige meerwerkwensen die helemaal afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. Voor de keuken, het sanitair en tegelwerk word je uitgenodigd in de showroom.

In deze stap:

o    Je bepaalt de definitieve indeling en afwerking van jouw woning bij de kopersbegeleider van de aannemer en de showrooms.

o    De bouw start als 70% van de woningen verkocht is, de huidige opstallen zijn gesloopt en de omgevingsvergunning onherroepelijk is.

o    Jouw hypotheek is rond en je gaat naar de notaris.

 

Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de koop-, garantie- en aannemingsovereenkomst is voldaan zal er gestart worden met de bouw. Dit is natuurlijk een leuke maar ook spannende tijd. De start van de (ver)bouw zal daarom feestelijk met jou en jouw buren gevierd worden. Verder ontvang je geregeld nieuwsbrieven met foto’s of video’s van de voortgang van de bouw. En er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt.

In deze stap:

o    Je ontvangt een uitnodiging voor een start bouw viering.

o    Je ontvangt nieuwsbrieven van de voortgang van de bouw.

o    Er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw woning gebouwd wordt.

o    Voor appartementen wordt er een VvE vergadering georganiseerd .

Tot slot is dan uiteindelijk die lang verwachte oplevering van jouw droomwoning!

In deze stap:

o    De oplevering van jouw woning of appartement en de gemeenschappelijke voorzieningen aan de VvE.

o    Afhandeling opleveringspunten

o    Uitleg en instructies technische bediening en installaties

o    Meters en meterstanden inzichtelijk

o    Leveringscontracten

o    Financiële afronding