Een breed smakenpalet

In OostStreeck vind je straks een grote verscheidenheid aan woningtypes. Van vrijstaande villa’s, twee- onder-één kapwoningen, rijwoningen tot (royale) appartementen aan de natuurlijke groene oevers. Maar ook bijzondere woonvormen, zoals compacte appartementen voor jongeren en levensloopbestendige woningen voor ouderen, worden geïntegreerd in de woonbuurt.

Bekijk hier alvast het toekomstig woningaanbod

Harmonie met pit

Alle verschillende woningtypes vormen straks een samenhangend en harmonisch geheel. Lichte gekeimde en roodbruine gevels met houten of lichte accenten vormen de basis van de wijk. Ruwe bakstenen, diepe voegen en antraciete pannen geven het nodige contrast en karakter. En ook in de architectuur komt de natuur duidelijk terug. Naast een rustig kleurenpalet en natuurlijke materialen, resulteren de vele erkers, veranda’s en vlonders in weidse uitzichten en zachte overgangen met het landschap. Het bestaande pand dat onderdak biedt aan het kinderdagverblijf krijgt een opfrisbeurt. Zo sluit het gebouw straks helemaal aan op de rest van de wijk.

Gasloos & Energieneutraal

De woningen zijn zeer duurzaam, all electric, dus geheel gasloos en ook nog eens energieneutraal. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en de daken liggen vol zonnepanelen waarmee je jouw eigen energie opwekt. Verder staat een slim ventilatiesysteem garant voor een gezonde luchtkwaliteit in de woning.

Niet alleen de grondgebonden woningen en, maar ook de koopappartementen zijn uitgerust met een warmtepomp die met een zeer hoog rendement de woning verwarmt en koelt via het vloerverwarming systeem. Dit creëert een aangenaam binnenklimaat.

En energieneutraal betekent dus ook energiezuinig voor je portemonnee.