De ligging

OostStreeck is gelegen aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk. Aan de oostzijde grenst deze nieuwe wijk aan het slagenlandschap met zijn groene weilanden en westelijk aan de bestaande wijk gelegen aan de Paasbosweg en Hazelaarshof.  Op de plek waar nu Nautilus Health Club is gelegen, het parkeerterrein en het zuidelijk gelegen weiland.

Het bestaande smalle watertje wordt verbreed tot grotere waterpartij, die samen met nieuwe natuureilanden een vriendelijke groen/blauwe bufferzone vormt tussen beide wijken. Het samenspel van diverse woningtypes en kronkelende voetpaadjes nodigt vanaf de weg direct uit om een kijkje te nemen.

Alles in de buurt

Vanaf OostStreeck is het nog geen 5 minuten fietsen naar het gezellige centrum van Nijkerk, waar genoeg leuke restaurants, terrassen en andere voorzieningen zijn. Het station is nog geen 5 minuten fietsen. Vanaf hier sta je met 13 minuten op Amersfoort centraal en met 35 minuten in hartje Utrecht. 
Nijkerk ligt onder de rook van Amersfoort. Dus met 20 minuten ben je met de auto in het centrum van Amersfoort.  En je zit zo op de A1 of A28.  
 

Streeck

Het moge duidelijk zijn: in OostStreeck draait het om groen. Landelijk wonen krijgt dan ook een compleet nieuwe betekenis. Want vlakbij het centrum van Nijkerk én onder de rook van Amersfoort en met alle voorzieningen binnen handbereik, komt het beste van twee werelden hier samen. Dát is lekker wonen!

De smaak van OostStreeck

Smaakvol wonen krijgt een letterlijke betekenis. Met lokale producten als hoofdingrediënt proef je hier namelijk echt uit de streek. Je vindt honing in de bijenkasten van de imker om de hoek naast de Rode Schuur. Je haalt dagelijks kakelverse eieren bij de boer aan de overkant van de Oude Barneveldseweg. Je eet het molenbrood van Bakkerij Van Montfrans en proost met wijn van wijngaard de Breede Beek. Groente en fruit? Dat komt natuurlijk van de lokale groenteboer.

Plek voor iedereen

Niet alleen nieuwe bewoners wonen hier straks heerlijk, ook de huidige bewoners van dit natuurgebied worden onderdeel van de wijk. Zo blijft het huisje van de ijsvogel intact en krijgen de eekhoorns meer ruimte dankzij hun eigen eekhoorntjesbrug. Ook bestaande natuur krijgt natuurlijk de volle aandacht. Van houtwallen tot oude bomen, al het groen vindt hier een prominente plek.