Planinformatie

OostStreeck is gelegen aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk. Aan de oostzijde grenst deze nieuwe wijk aan het slagenlandschap met zijn groene weilanden en westelijk aan de bestaande wijk gelegen aan de Paasbosweg en Hazelaarshof.  Op de plek waar nu Nautilus Health Club is gelegen, het parkeerterrein en het zuidelijk gelegen weiland.

Vanaf OostStreeck is het nog geen 5 minuten fietsen naar het gezellige centrum van Nijkerk, waar genoeg leuke restaurants, terrassen en andere voorzieningen zijn. Het station is nog geen 5 minuten fietsen. Vanaf hier sta je met 13 minuten op Amersfoort centraal en met 35 minuten in hartje Utrecht.

Nijkerk ligt onder de rook van Amersfoort. Dus met 20 minuten ben je met de auto in het centrum van Amersfoort.  En je zit zo op de A1 of A28.  

Totaal komen er 164 woningen in het project. Er komen 62 koopwoningen, 17 koopappartementen en 85 huurappartementen.  Het aanbod in OostStreeck zal worden verdeeld in een aantal fases.

In OostStreeck vind je straks een grote verscheidenheid aan woningtypes. Een breed smakenpalet voor ieder zijn woonwensen.

  • Vrijstaande villa’s

Er komen 22 vrijstaande villa’s waarvan een aantal zijn gelegen aan het water deels zelfs met uitzicht op een privé natuurlijkeiland.  De villa’s zijn fraai gesitueerd op ruime kavels. Dus zowel binnen als buiten de woning een zee aan ruimte met een fraai uitzicht op het groen.  Deze vrijstaande villa’s zijn er in twee architectuurstijlen. De ontwerpen van Mulleners + Mulleners architecten zijn klassiek, hebben fraaie accenten met overstekken, veranda’s en dwarskappen met erkers. De ontwerpen van OOK architecten zijn modern met strakke gevels en een mooie houtafwerking. Deze villa’s zijn drie-laags met een plat dak en enkele met een veranda of een dakterras. Alle vrijstaande villa’s hebben een (aangebouwde) berging en twee parkeerplaatsen op eigen erf. Woonoppervlakte noemen?

Van circa 165 tot 205 m² en doormiddel van diverse uitbreidingsopties nog verder te vergroten.

  • Twee-onder-één-kapwoningen

Er komen in totaal 12 twee-onder-één-kapwoningen, welke zijn gelegen in het middengebied en aan de Oude Barneveldseweg met uitzicht op de groene weilanden. Twee hiervan zijn levensloopbestendige met standaard een slaapkamer en badkamer ensuite op de begane grond.

De twee-onder-één-kapwoningen hebben woonoppervlaktes van circa 130 tot 165 m² met een (aangebouwde) berging en twee parkeerplaatsen op eigen erf.

  • Rij- en hoekwoningen

In het plan komen ook verschillende soorten rijwoningen. Zo komen er 12 tussenwoningen en 8 hoekwoningen met een woonoppervlakte van circa 110 tot 150 m². Daarnaast komen er nog 8 “starters” woningen met een gemaximaliseerde koopsom met een woonoppervlakte van circa 85 tot 95 m² met maar liefst 4 standaard (slaap)kamers.

Deze rij- en hoekwoningen zijn gelegen in het groene middengebied. De hoekwoningen hebben een aangebouwde berging en één parkeerplaats op eigen erf.

  •  Appartementen

In het noordelijke gedeelte van het plan komen 17 appartementen met uitzicht op de mooie vijver met het vredesmonument en de weilanden. Deze appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 110 tot maar liefst 175 m² voor het penthouse. De appartementen op de begane grond hebben een terras, op de verdiepingen een balkon en het penthouse een riant dakterras. Parkeren kan in de stallingsgarage onder het appartementencomplex.

De omgevingsvergunning is afgegeven door de gemeente Nijkerk en inmiddels onherroepelijk. 
De overige vergunningen, waaronder de sloopvergunning is inmiddels ook verkregen. 
Het aspect stikstof is hier niet aan de orde en hiervoor is dus geen aparte vergunning nodig. 

Fase 1 is uitverkocht. De online verkoop van fase 2 is inmiddels gestart waarvoor je je nog kan inschrijven als reservekandidaat. De start verkoop van fase 3 is 26 juni 2024, tussen 19:00 en 21:00 uur (locatie: Moeke, Oude Barneveldseweg 98).

De definitieve koopsommen zullen vlak voor start verkoop op de website komen te staan.

Aankoopproces

Aanmelden als geïnteresseerde in OostStreeck kan digitaal via de website. Dit doe je door je gegevens achter te laten in de aanmeld omgeving waarbij je een account aanmaakt. Zodra een verkoop daadwerkelijk start, ontvang je als geïnteresseerde hierover een nieuwsbrief. Let op! Dit is nog geen inschrijving voor de start verkoop.

Vanaf de start verkoop kun jij je inschrijven voor één of meerdere woningen. Dit doe je via jouw eerdere aangemaakte account, of je maakt een account aan als je dat nog niet hebt gedaan. Vervolgens log je in op je account en vul je het digitale inschrijfformulier in. Per mail ontvang je een bevestiging van de inschrijving. Als je een woning krijgt toegewezen, word je gebeld door de makelaar en hoor je op welke woning je een optie hebt. Er volgt een verkoopgesprek waarin alle verkoopdocumentatie wordt toegelicht. Daarna volgt er een afspraak met de makelaar om de overeenkomsten te tekenen.

Een optie is de periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt. Een optie wordt veelal voor een maximale periode van 1 week aangeboden, maar is altijd in overleg.

Een optie is vrijblijvend. Het betreft dus alleen de mogelijkheid om de woning te kopen. Indien je er voor kiest om de overeenkomsten niet te ondertekenen zit je nergens aan vast.

Financiele informatie

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek. Tijdens deze week kan je de overeenkomst zonder opgaaf van reden ontbinden. Na deze wettelijke bedenktijd kun je de overeenkomst alleen ontbinden op basis van het financieringsvoorbehoud, welke hieronder in de FAQ nader is toegelicht.

Je koopt de woning vrij op naam (v.o.n.). De aankoopprijs is inclusief (overdrachts)belasting en inclusief de notariskosten voor de overdracht. Dit betekent dat je als koper geen extra kosten voor de overdracht van de woning betaalt, bovenop de koopsom. Het laten passeren van de hypotheekakte dien je wel zelf te betalen.

Nadat je de koop- en aannemingsovereenkomst hebt getekend, kun je een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wil je uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat je de zekerheid van financiering hebt.

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van twee maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Daarnaast wordt er ook een maximale maandlast opgenomen op basis waarvan je de overeenkomst kan ontbinden.

De V.O.N.-prijs bestaat uit drie delen; de grondkosten, de ontwikkel/garantiekosten en de aanneemsom. De grond- en ontwikkel/garantiekosten betaal je in één keer bij de notaris bij de levering. Vervolgens betaal je het resterende gedeelte (de aanneemsom) in een aantal termijnen. Op welke momenten je de facturen ontvangt, vind je in het schema in de koop- en aannemingsovereenkomst. De factuur die je daarvoor ontvangt betaal je uit het (eventuele) bouwdepot. Koop je de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaal je eerst alle vervallen termijnen en daarna geldt het termijnschema weer.

Houd bij het kopen van een nieuwbouwwoning altijd rekening met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het afsluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Tevens dient er al hypotheekrente tijdens de bouw betaald te worden, daarover kan een financieel adviseur meer toelichten. En je hebt kosten voor het afwerken en inrichten van je woning. Denk daarbij aan de vloeren, wanden en de tuininrichting en eventueel overig meer- en minderwerk.

Wij vragen vooraf om een financiële check, deze is niet verplicht maar helpt zowel ons als jou om een goed beeld te krijgen of een woning van jouw voorkeur financieel haalbaar is. Daarom hebben inschrijvers die een financiële check meesturen bij het inschrijfformulier onze voorkeur. Onze samenwerkingspartners helpen je graag verder met het opmaken van een financiële check.

Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomsten is voldaan, word je hiervan op de hoogte gesteld en worden de voorbereidingen getroffen voor de overdracht van de grond bij de notaris.

Het is niet mogelijk om een eigen notaris te kiezen voor het passeren van de leveringsakte. Wel kan je een eigen notaris kiezen voor het passeren van de hypotheek akte. Dit is echter niet praktisch, omdat je dan naar twee notarissen moet.

Als je een appartement koopt, dan ben je samen met je buren eigenaar van enkele onderdelen van het appartementencomplex waarin je woont. Om een appartementsrecht los te kunnen verkopen, is het nodig dat het privé- en gemeenschappelijk eigendom juridisch wordt gesplitst. De notaris maakt daarom een splitsingsakte.

Indien je een appartementsrecht koopt ga je maandelijks servicekosten betalen. Servicekosten zijn de kosten die je betaalt aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) voor het onderhoud van het gemeenschappelijke eigendom. Alle leden van de VvE dragen servicekosten af. Hoe hoog de servicekosten bedragen is afhankelijk van het aandeel van de woning in het geheel.

Je bent dan samen met je buren eigenaar van de gemeenschappelijke zaken van het appartementencomplex waaronder bijvoorbeeld de stallinggarage. Om het onderhoud en beheer hiervan te borgen, wordt een Vereniging van Eigenaren (VvE) opgericht. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze gemeenschappelijke delen. Als koper word je, samen met de andere eigenaren, lid van de VvE. Bij het lidmaatschap van de VvE horen servicekosten.

PROJECTINFORMATIE

Alle vrijstaande villa’s en de meeste twee-onder-één-kapwoningen hebben twee parkeerplaatsen op eigen grond. De hoekwoningen hebben één parkeerplaats op eigen grond. De appartementen hebben een parkeerplaats in de stallingsgarage onder het appartementencomplex. De overige woningen kunnen parkeren in het openbaar gebied vlak bij de woningen.

Er komen verspreid in het plangebied 4 openbare laadpalen met laadmogelijkheid voor 2 auto’s per paal. Indien blijkt dat er meer behoefte is aan laadpalen in het openbaar gebied, kan dit aantal nog uitgebreid worden. Daarnaast is het mogelijk om bij de woningen met eigen oprit een privé laadpaal als meerwerk in de bouw mee te laten nemen.

Ja, er komen diverse huurappartementen. Je kan je alleen via de website inschrijven voor koopwoningen en niet voor huurwoningen. De verhuur zal later via een woningcorporatie of belegger worden gestart.

De woningen zijn bijzonder duurzaam. Alle koopwoningen zijn All-Electric en Energieneutraal. Voor alle nieuwbouwwoningen geldt, dat deze sinds 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor BENG. Deze BENG-eisen hebben de EPC berekening vervangen. Met Energieneutraal (ENG) scoren de woningen in OostStreeck dus beduidend beter dan de minimaal gestelde BENG-eisen.

De woningen in het project OostStreeck zijn goed geïsoleerd, volledig gasloos en zeer energiezuinig. Daken worden optimaal benut en voorzien van PV-panelen om elektriciteit op te wekken, waar de warmtepomp samen met de vloerverwarming en koeling een aangenaam binnenklimaat creëert. Tot slot staat een slim ventilatiesysteem garant voor een gezonde luchtkwaliteit. Vandaar de benaming All-Electric.

De aankoop

Tijdens de aankoopfase heb je contact met de makelaar. Na de aankoop van de woning krijg je een kopersbegeleider vanuit de aannemer toegewezen. De kopersbegeleider begeleidt in het maken van keuzes voor meer- en minderwerk en is jouw vaste aanspreekpunt. 

Door je aan te melden voor het project blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Je krijgt periodiek een nieuwsbrief. Na een start verkoop dien je je in te schrijven en daarmee maak je je interesse concreet en ga je mee in de toewijzing. Als een project reeds in verkoop is en je schrijft je in op een beschikbare woning dan wordt er zo spoedig mogelijk door één van de makelaars contact met je opgenomen voor het maken van een aankoopgesprek.

Er zijn zeker diverse aanpassingen mogelijk, zodra de verkoop start publiceren wij een optiekeuzelijst waarin alle mogelijkheden duidelijk worden aangegeven, zoals bijvoorbeeld diverse indelingsvarianten, een veranda, uitbouwen of dakkapel.

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

De woningen worden gebouwd met Woningborg garantie. Dat is fijn, want met het Woningborg certificaat ben je voor verschillende zaken gedekt. Woningborg is erop gericht om technische en financiële risico’s te beperken en de kwaliteit van de nieuw te bouwen woning te verhogen. Als bewijs hiervan krijg je een garantiecertificaat van Woningborg toegestuurd nadat je de koop-en aannemingsovereenkomst hebt ondertekend.

De woningen

Alle woningen en appartementen hebben een tuin, daktuin, terras of balkon. De ligging en type van de buitenruimte kun je zien op de interactieve kavelkaart zodra de verkoop is gestart.

Ja, bij de meeste woningen is een keuken bij de v.o.n.-prijs inbegrepen. In de technische omschrijving zal de waarde van deze keuken(stelpost) omschreven zijn. Alleen bij de woningtypes Atlasceder en Berk zit er geen keuken in de v.o.n.-prijs. 

Project OostStreeck heeft 2 projectleveranciers die alles van het project weten. Dit zijn Velthuizen keukens en Eigenhuis Keukens. Standaard zit er in de woning een keuken. Uiteraard kan je ook een andere keuken uitkiezen die geheel voldoet aan jouw wensen. De keukenleveranciers hebben diverse keukenvoorstellen per woningtype uitgewerkt.

Jouw nieuwe woning wordt opgeleverd met een badkamer en wc-ruimte. Dit pakket is op het project afgestemd en bestaat uit sanitair waarbij je kiest uit verschillende vloer- en wandtegels. Tegen een meerprijs kun je kiezen voor alternatief sanitair en tegelwerk. Hoe je badkamer is afgewerkt vind je terug in de Technische Omschrijving.  In de basis is sanitair van Villeroy & Boch opgenomen.

De woningen worden gasloos gebouwd en hebben dus geen gasaansluiting. Koken doe je daarom elektrisch.

Alle woningen zijn op alle verdiepingen voorzien van vloerverwarming.

In de technische omschrijving wordt in het kort omschreven hoe de woning wordt samengesteld, afgewerkt en wat je in de verschillende ruimten mag verwachten. De technische omschrijving is onderdeel van de contractstukken bij de koop van de woning. De inhoud is nauwkeurig en met zorg samengesteld.

Van A++ tot A++++,  afhankelijk van de BENG berekening.

Je kunt kiezen uit verschillende opties voor jouw woning om zo van een huis een thuis te maken. Welke opties dit zijn zie je in de optielijst onder ‘Downloads’ zodra de verkoop is gestart.